Nya friska tag!

Jaha! Nu ska jag för n-te gången sätta tankar på print. Jag vill minnas att jag för ett tag sedan sa i Linas och Carinas Podcast att jag var ganska trött på mina egna åsikter men det var då det. Jag kanske kände en slags meningslöshet just då. Men som tur är kan man alltid byta åsikt – inget är ju hugget i sten.

Min andra hemsida har jag under en längre tid behandlat styvmoderligt och det är inte bra för min verksamhet som egen företagare på deltid men jag har liksom inte fått till det av olika orsaker. Jag startade upp mitt företag 2013 och jag har nog inte varit tillräckligt hungrig, haft tillräckligt med självförtroende eller så har jag satt ribban för högt. Jag har insett att jag ställer väldigt höga krav på mig själv när det gäller arbete och det har satt hinder på vägen. Jag fick dessutom en ahaupplevelse när en person sa att jag verkar vara en sån som när jag planerar något i huvudet så har jag liksom redan upplevt det och därför har jag inte drivkraft till att manifestera mina visioner i fysisk form – en klassisk dagdrömmare med andra ord. Enligt alla konstens regler borde jag i rimlighetens namn med jämna mellanrum skriva om min verksamhet, om de olika behandlingsformerna och varför just dom är bra men det biter inte liksom. Är det min dåliga självkänsla som talar nu? Jag vet inte men jag tycker det är mycket mera givande att skriva om annat. Det är mera ”håll käften och arbeta”- stuket över mitt sätt att förhålla mig till jobbet och det är garanterat inte ett smart sätt, det vet jag. Jag vet ändå vad jag kan och sticker inte under stol med det.

Mitt eget företag är i allra högsta grad levande och jag ska pimpa upp den med några små förändringar.  Små justeringar kan i slutänden leda till oanade höjder och ingen vind är ju gynnsam för seglaren  som inte har stakat ut kursen. Första steget är redan taget; alla mina inlägg från min andra hemsida har flyttat hit med hjälp av Kaj Lindh som har räddat mig ur många knipor vad gäller hemsidor med allt vad det innebär.

Jag har hittat mina skrivalster från skrivkursen Bloggskrift 5 och jag måste erkänna att jag är ganska imponerad av mig själv. Ibland får man till det 🙂 Jag rekommenderar kurserna som bloggskrift ordnar och den som är med i någon av författarföreningarna i svenskfinland kan delta. Är man inte med i en förening kan man snabbt och lätt bli medlem här. Billigt är det dessutom.

Jag har tagit min längtan till skrivandet så pass mycket på allvar att jag har anmält mig till skrivarakademin som startar nu i september och jag känner mig taggad! Jag älskar att skriva men det finns liksom ingen linje och jag bluddrar ut åt alla håll. Jag har flera påbörjade bloggar som jag inte ens minns namnen på. Kanske, kanske det blir mera ordning på torpet nu!

Fridens liljor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s