Axplock från sommaren som kom och gick.

Sommaren kom och gick. Den tropiska värmen som höll ett järngrepp åtminstone om min hjärna gjorde att jag varken kunde tänka eller utföra en handling under mina tre veckors semester. Mycket välgörande, må jag säga. Jag har inte legat på någon strand, jag har simmat en gång och min minitripp till östra Finland blev inte av. För varmt, bilen på service och andra (o)väntade utgifter satte stopp för det. Väinämöinen får vänta på att sjunga för mig till en annan gång.

PicMonkey Collage BK

Min härliga retreat i juni fick en fortsättning i juli i Helsingfors då Brahma Kumaris hade en kurs med titeln ”Decisions, decisions – the Art of Thinking Clearly med syster Gopi. Hon har en fantastisk energi och hon är en själens krigare! Men det är de alla, systrarna i Brahma Kumaris 🙂 En mycket givande kurs där vi fick möta våra egna motstånd och våra resurser och jag tyckte om att sitta och meditera med systrarna kl. 04.00. och jag vill faktiskt fortsätta med det här hemma – jag måste bara övervinna mina (o)vanor! Tack Gitte Hulden, för att du pushar på mig med jämna mellanrum! Jag är på gång…

PicMonkey Collage AgooPicMonkey Collage Agoo2

 

Sen var det idel förberedelser för något så lämpligt som en festival – Agoo African Culture Festival! – mitt i den heta sommaren med stekande sol mitt inne i staden Vasa! Spända nerver och ett band som inte fick visum så vi – nej, Francis! – fick svettas fram en nödlösning. Musik, dans, workshops, mat och en sol som gjorde allt för att höja njutningsfaktorn och folk strömmade till. Eldistributionen räckte inte till så det blev ett och annat avbrott men ingen festival utan utmaningar för arrangören. Festen fortsatte på Sky bar med Azonto night och nattamat men mina fötter var så såriga och överansträngda att det var bara att pallra sig hem och lägga dem i fotbad. Det var svettigt, det var gungigt och hade jag reslust innan så försvann den för ett tag för jag var i Afrika hela dagen och nästan halva natten. Jag fann en ny vän i från Paris influgna Lamine Cissokho – en virtuos på sin kora och en rolig, otroligt positiv och vänlig själ och jag fick spela på triangel i en av hans låtar! och det var mitt eget fel men den storyn orkar jag inte dra upp här. Jag fick helt enkelt äta upp mina egna ord 🙂 Han har många järn i elden och vem vet – det kanske blir mera samarbete i framtiden. Det finns säkert hur många bilder som helst från festivalen men ni får nöja er med dessa axplock.

Francis. My little brother in spirit. Om ni visste hur hårt denne man sliter för att ge något tillbaka till det finska samhället som tack för allt han har fått och för de möjligheter han har erbjudits och tagit emot. Han drar kvällskurser, workshops för barn och åldringar, arrangerar festivaler och han är som skapt för att jobba som manager. Han studerar, jobbar, spelar fotboll, har familj och jag begriper inte hur han klarar av allt. Men drivkraften är densamma som min – att skapa något meningsfullt för andra och för en själv. Tillsammans jobbar vi för att människor ska sluta exkludera varandra och för att vi ska ha roligt, dansa, spela och skapa en bättre värld tillsammans. Vi jobbar på det varje tisdag och torsdag kl. 18 i vår studio ( Kpanlogo Yede eller KY studio – låter som en radiokanal och vem vet, det kanske blir ett nytt projekt! ) på Kasern 13, Korsholmsesplanden 6, Vasa. ALLA är välkomna att lära sig dansa och spela trummor på västafrikanskt vis. Vi startar upp igen f.o.m. september. Kolla på Facebook för mera information.

Olika bilder 22.8.14 314

Fredagen 22.8 kom ett brev på posten. I kuvertet låg det efterlängtade diplomet! Nu är jag äntligen klar med min hypnoanalysutbildning. Ett av de bästa beslut jag tog år 2009 då jag begav mig till Gränna, visserligen i ett annat ärende men när jag träffade Jörgen och såg vad hans arbete ledde fram till – det var då det klickade till i mig. Jag ville bli hypnoanalytiker och Voilà! här har ni förmodligen en av de få av SSEAH utbildade hypnoanalytikerna i Finland! När klienter bli fria från symptom de har släpat omkring med i åratal finns det inget mera att tillägga. JUST NU ÄR JAG SÅ HIMLA GLAD OCH TACKSAM OCH NÖJD OCH BARA JAAAAA!!!

 

DBC

 

Dream Builder Coaching är ett annat mycket kärt ämne. I skrivande stund är det ett gigantiskt översättningsarbete på gång. Allt material ska översättas från engelska till svenska! Jag vill ut med det här fantastiska programmet! Om ni visste vilket sprängstoff det här är! Var trogen din dröm, låt inte de rådande omständigheterna bestämma vad du vill uppnå, lär dig se bortom hindren och lita på att så länge du vet vad och inte viker av en tum från det så kommer alla hur att uppenbara sig längs vägen. Jag måste citera Henry David Thoreau igen ur hans bok ”Walden”, år 1854:

”En sak lärde jag mig i alla fall genom mitt experiment; Den som tillitsfullt rör sig i den riktning som drömmarna har utstakat och strävar efter att leva det liv som han har föreställt sig, kommer att uppleva sådan framgång som han aldrig kunnat tro på under alldagliga stunder ( alldagligt tänkande ). Han lämnar en del saker bakom sig, han passerar en osynlig gräns ( våra – oftast begränsande – antaganden om oss själva baserade på erfarenheter ); universella och mera liberala lagar börjar uppstå omkring honom och i hans eget inre; eller också utvecklas och tolkas de gamla lagarna till hans fördel i en mer liberal mening och han skall leva i frihet med människor på ett högre plan. Om du har byggt ett luftslott så behöver inte ditt arbete ha varit förgäves; det är just där de ska byggas. Se nu bara till att de får sin grund”.

Olika bilder 22.8.14 315

Hör man till kategorin ”kattens slav” så måste man ju naturligtvis lägga in en bild. Någon annan i samma kategori som känner igen den här blicken?

 

Ship with butterflies. Salvador Dali

 

Nya vindar blåser upp och jag ser fram emot vad som komma skall. Det är en skön känsla. Men nu är det bara att sträva efter att leva det liv jag föreställer mig och vill leva och jag gör det här och nu med det jag har. Att göra något VARJE DAG som är i linje med det jag eftersträvar är det enda jag kan göra – det duger inte att sitta och föreställa sig och sen tro att det bara ska hända ”så där”. Det är ett s.k. mirakeltänkande då man tror att man själv inte har en del i det som man vill ska hända. Det duger inte att sitta framför vedspisen och säga till den att ”ge mig värme så ska jag ge dig ved”. Miraklet ligger i att du kommer från din dröm – den kommer inte till dig. M.a.o. allt startar med och från dina tankar och föreställningar här och nu. Glöm inte det 🙂

Fridens liljor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s