En städning som blev mera omfattande än vad som var tänkt från början

Det har gått en månad idag sedan jag bestämde mig för att ändra på mina matvanor men det visade sig att det medförde andra förändringar också. Det var egentligen efter en föreläsning i Kronoby med ayurvedaläkaren Janesh Vaidya i december som mitt undermedvetna började jobba dag och natt med att förbereda mig för att nu är det andra bullar som kommer att gälla.

Så på morgonen den 2:a januari i år började jag med att dricka 2½ dl rumstempererat vatten efter en noga rengöring av munnen. Efter 21 dagar ökade jag mängden vatten till 5 dl som ska drickas i 3 månader. Sen fortsätter det med 7½ dl i 6 månader och efter det tillbaka till 5 dl i 2 år. Jag antar att det är bara att fortsätta livet ut om man så vill. Efter att ha inmundigat vattnet ska man varken äta eller dricka något på 45 minuter. Denna vattenterapi har gjort underverk med min mage som är lugn och mår bra nuförtiden.

Förutom denna underbara vattenterapi är det ayurvedisk mat som gäller så långt det är möjligt och det är ganska långt. Janesh har i sin bok ”Maten är min medicin” anpassat recepten till nordiska förhållanden och när man har lärt sig vilka råvaror som passar ens kroppstyp eller ”doscha” så kan man själv pröva på olika rätter. Det går också kurser i ayurvedisk matlagning med jämna mellanrum och i Vasa erbjuder bl.a. AyurVeda Wellness kurser.

                                                      

Inte nog med att mina matvanor har ändrats till det bättre så har också min dygnsrytm förändrats så nu är jag mycket morgonpigg och mycket kvällstrött – förutom just nu när jag skriver. Visserligen har jag under en längre tid jobbat på att komma mig upp tidigt för då är jag som klarast i huvudet men det har varit trögt fram till det att jag ändrade matvanorna. Nu är det kl. 5 och ibland t.o.m. 4.30 som gäller och jag får massor gjort innan jag åker iväg till jobbet. Vad gör jag då? Lite morgongymnastik, en stunds meditation, läser ett eller två kapitel ur någon bra bok, skriver en hel del och planerar dagen om det är något annat utöver jobbet som ska beaktas. Sen är jag redo att möta dagen med allt vad den har att erbjuda.

Men något annat som flugit i mig förutom att jag genomgår en fysisk och mental/känslomässig reningsprocess är att nu ska hela mitt bohag genomgås, sorteras och allt som bara går att bli av med ska bort och detta tack vare en bok – Rensa i röran med feng shui av Karen Kingston. Herregud, jag fick hålla fast mig i sängen för att inte stiga upp mitt i natten och börja röja i skåp och lådor när jag hade läst halva boken! Jag betar nu av ett rum åt gången och räknar med att det kommer att ta någon månad eller två innan allt är genomgått. Det blir att sälja, ge bort och kasta. Man vet aldrig när det är dags att lyfta och bege sig till nya äventyr och då duger det inte att släpa med sig boklådor, ”bra att ha – kläder”  och konstiga saker som har följt med i snart 20 år. Det är slut med det nu en gång för alla och det känns så förbannat skönt!

                                                

                                                                    Bilden hittad på mammacarola.blogg.se

Det är 10 år sedan marken började spricka under mina fötter och avgrunden öppnade sig längre fram på året. Det var det värsta år jag tror jag har upplevt och jag ville inte leva längre. Men livet ville något annat och nu känner jag att jag äntligen har kommit till slutet på den väg jag gått på med tunga steg och gråt i hjärtat. När jag ser tillbaka så inser jag hur fruktansvärt trött och nedstämd jag har varit i många år. Men jag har också haft goda stunder och har haft stort stöd. En person kom in i mitt liv för att jag skulle få vila och jag är den personen evigt tacksam.

Nu påbörjar jag ett helt nytt kapitel i Carinas bok. Jag vet inte ännu vad den kommer att handla om men jag vet att det kommer att bli en bra berättelse. Jag är fri, jag har förlåtit det förgångna och jag har nästan förlåtit mig själv men det är fortfarande lite kvar att jobba med. Så nu städar jag hejvilt ut allt gammalt och förstelnat och ger plats för det nya som är på väg in i mitt liv. En spännande början på 2014!

                                             

                                                                  Det här ”feng shuiade” sovrummet tror jag ska bli mitt en vacker dag.

                                                                  Hittade bilden på womenonthefence.com

 

Fridens liljor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s