Tankar om månen, planer och emotionellt bagage.

                                                      

                                                                         globallightminds.com

Idag är det fullmåne. Jag har tidigare skrivit att jag tycker att månfaserna är ett bra och roligt/kreativt fenomen att utgå ifrån när jag vill påbörja eller avsluta någonting. Jag kan påbörja något vid nymåne och bestämma vid vilken fullmåne det ska avslutas, förankras eller manifesteras. Mitt förhållningssätt till månen har inget att göra med tro eller vidskepelse, jag tycker helt enkelt om att koppla ihop min existens och mina göranden och låtanden med något som är större än mig själv. Det är som att sluta ett avtal med någon/något som inte dömer ut, inte skrattar bäst som skrattar sist eller inte tror/vill att det ska gå bra. Månen är vittne till mina tankar, planer och drömmar och jag är en enda av oss som dömer. Månen är en urgammal symbol för den eviga livscykeln – födelse och död i en ständig process. Månen symboliserar också det undermedvetna, det fördolda. Jag tycker om tanken att vara en del i denna livscykel och att uppmärksamma månens kvaliteter som en symbol för livscykeln och hur det påverkar mig och min omgivning. Bonden förr i världen gick efter månens cykler när han skulle så, skörda osv.

                                                                                                                 

Våra beslut kan tyckas vid första ögonkastet basera sig på vårt rationella tänk men vi bedrar oss för det mesta. Det undermedvetna är känslornas hemvist och om det rationella intellektet inte kommunicerar med känslorna är det troligt att vi styrs av känslorna mer än vi vill erkänna. Om du är i en situation där du står mellan flera val, ett beslut ska fattas eller du står på en ny och okänd väg kan det löna sig att du stillar dig och lyssnar inåt. Lyssna först på vad ditt intellekt har att säga om situationen. Hjärnan är en hejare på att hitta förklaringar på problem men den är också lite enkel för den ser inte skillnaden på verklighet och föreställning. Lyssna sedan till vad hjärtat har att säga till om saken. Är hjärta och hjärna på samma våglängd? Om de inte är det så är det ännu viktigare att du tar dig tid att lyssna ännu mera till vad som pågår i ditt inre.

Vi har ett mentalt system och ett emotionellt system som när de interagerar med varandra skapar en harmoni i våra dagliga liv och när vi står inför valsituationer. Hjärtat har sin egen lilla ”hjärna” som vi först de senaste decennierna har fått mera kunskap om.

Vi vet oftast när vi har fattat ett beslut som inte är i linje med det vi innerst inne vill eller vad hjärtat säger; det känns i magen, i hjärtat och vi hamnar i konflikt med oss själva och omgivningen. Vad som hindrar oss att fatta rätt beslut är ofta RÄDSLA. Rädslan kommer från våra inprogrammerade uppfattningar om hur jag, andra och världen är och bör vara. Rädslan är egots enda vapen för att hindra oss att bli det vi vill bli, göra det vi vill göra och få det vi vill ha. Egot är produkten av ditt samspel med omgivningen och som blir till erfarenheter som du bygger dina beslut i nuet på. Speciellt under de första 20-30 åren av ditt liv skapar du dig en bild av vem du ( tror att ) är och vad som förväntas av dig. Det finns dock ett autentiskt DU bakom egots masker och när du kommer i kontakt med denna DU öppnas en väg mellan din hjärna och ditt hjärta och du får tillgång till den kloka och visa delen av dig och som hjälper dig att fatta beslut som är i linje med den du vill vara.

                                                         

                                                                          emmalinden.com

 I dag är det fullmåne. Vad kan du avsluta eller påbörja idag? Finns det onödig och obrukbar last i din ryggsäck som du kan slänga överbord? Kan du säga farväl till gamla program och tänkesätt som inte längre är till nytta? Har du något bra och fint du vill fira? Vi är alla en del av det oändliga universum vi susar fram i och månen lyser upp våra mörka nätter ( när det är molnfritt dvs ) liksom vår medvetenhet sätter ljus på det undermedvetnas kraft som bor inom oss alla. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s