Kan jag få ett extra liv, tack?

                                                             

Jag hade en illusion om att bli en i skaran av flitiga bloggare som levererar fyndiga, roliga och intelligenta texter som känns aktuella och som andra kan känna igen sig i och som engagerar och som….tja, allt vad som nu förväntas av en blogg för att få många läsare. Problemet är att jag just nu inte hittar något intressant att berätta – om jag inte går in på personliga, gärna lite sunkiga och på gränsen till kika-genom-nyckelhålet grejer men det anser jag är meningslöst. I ärlighetens namn fattar jag inte varför jag skriver det här heller men säkert finns det någon tanke bakom – den har bara inte kommit upp till ytan ännu, tror jag. 

En sak som stör mig är alla böcker jag aldrig kommer att hinna läsa innan jag tar ner skylten. Jag anhåller härmed om ett extra liv! Kan man få ett extra liv om man spelar sina kort väl eller lyckas skjuta ner alla bollar som är i luften? Jag köper böcker på löpande band och jag tycker verkligen att Adlibris borde ge någon sorts rabatt åt en som mer eller mindre bor på siten. Senaste bokinköpen skedde i London förra veckan på en konferens för hypnoterapeuter och psykoterapeuter. Inte världens billigaste böcker men å andra sidan är allt relativt och dessutom ser jag det som en investering i min egen kompetensutveckling. Dessa böcker + många till ligger här och där i huset och det känns skönt. Min dröm sedan tonåren är att skapa ett rum som är ett bibliotek där jag sitter och låter mig inspireras av stora tänkare och där jag skriver på min bok. Jag vet att många går och bär på liknande drömmar. Jag har flyttat x antal gånger och alla dessa boklådor som jag har släpat med mig! En gång fick jag ett anfall och rensade bland alla böcker och förde två lådor till ett antikvariat. Och vad hände? Jo, ca ett år senare insåg jag att en bok jag absolut hade behövt just då var en av dem jag gav bort. Så om någon har böcker av Martinus som ligger och skräpar så är jag en hugad spekulant. Jag stötte på hans filosofi på tidigt 1980-tal i samband med att jag jobbade på Mariagården i Kassjö, en tid som blev en viktig vändpunkt i mitt synsätt på tillvaron. En härlig arbetsplats! Jag kan faktiskt komma på mig själv känna stor saknad och längtan efter Mariagården. Egentligen vet jag inte varför jag anser att jag ska läsa Martinus ( det kan vara bara av sentimentala skäl jag vill ha en bok av honom ) men jag är nyfiken och allt tänkesätt som går utanför normen attraheras jag av. Det jag däremot blir tröttpå är när folk påstår saker som de sist och slutligen inte vet någonting om. Jag vet ingenting och därför kan jag inte säga vad som är sant eller falskt. Jag måste själv ta reda på vad som fungerar för mig och låta andra hitta sina vägar. Att vara en sökande människa betyder inte att man inte är nöjd med livet – det är ett sätt att leva. En fråga väcker en ny fråga. En del människor ställer inte så värst många frågor och det är också ett sätt att leva. 

                      

Just nu består min bokhög av arbetsrelaterad litteratur. Jag har ännu inte riktigt omfamnat e-böckerna men de kommer nog också småningom in på listan. Det är något speciellt ändå med att hålla i en bok, känna papprets kvalitet och doften. Usch, vilken torrt och tråkigt inlägg det här blev men min bloggaridentitet känns lite förvirrad och trevande just nu. Jag spånar väl runt så länge…

Snart fyller mitt söta barnbarn Michelle 4 år och hon ska få Pettson & Findus Målarbok. Snart kommer hon att knäcka koden hur bokstäver blir till ord och jag hoppas att hon kommer att uppleva något liknande som jag gjorde när jag som 4-5-åring satt på golvet med boken om Askungen och läste min första mening och förstod att jag hade gjort det…det var som om himlen öppnade sig, jag korsade en gräns i mitt inre landskap och jag visste någonstans i mitt barnasinne att jag hade öppnat dörren till kunskapens universum. Ingen unge på denna planet borde förnekas den upplevelsen. 

                                                          

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s