Misslyckande? Nej! Feedback! Del 9

                                                               

 

Hej igen och välkommen tillbaka! Allteftersom vi klättrar upp på stegen till vår förståelse om drömbyggandets ädla konst, inser vi också att det här är inte någonting som händer bara en gång. Det är en pågående process, en uppåtgående spiral av mera insikter, kunskap och förståelse och vi lär oss att använda verktygen resten av livet. Du har lärt dig bygga en ask, nu kanske du vill bygga ett bord osv. Vi människor vill expandera, växa och kunna mera – det ligger i vår natur. Din skicklighet att bygga drömmar är dina inre muskler du tränar upp, din förmåga att använda tankar och bilder konstruktivt, din styrka och din förståelse för hur du verkligen kan skapa ett meningsfullt liv där du kan göra skillnad, där du gör något som betyder något för dig och andra. Du börjar inse att du är en del i någonting mycket större och som kan leda dig mycket längre än du någonsin har kunnat föreställa dig. Du är en medskapare i den ständigt pågående skapelsen.

 

Så idag ska vi se på hur du möter och hanterar misslyckande. Alla drömbyggare misslyckas. Skillnaden mellan dem som har satt upp mål och drömmar och når dem och dem som inte når sina mål och drömmar är bl.a. hur de förhåller sig till misslyckande. Misslyckande för en drömbyggare är inget annat än feedback. För varje misslyckande du stöter på, lär du dig vad som inte fungerar och tar det som feedback för att göra så att det fungerar. Du ser det inte som ett misslyckande eller att du är misslyckad! Tänk på alla som har lyckats – de har gjort massor med fel och misstag men istället för att ge upp tar det som en lärdom inför nästa steg för att lära sig vad som fungerar.

Oberoende om våra misslyckanden har rört relationer, pengar eller något annat så är vi en del av denna mänskliga erfarenhet och du och jag har gjort massor med fel! Det kallas LIVET! Mary Morrissey har i slutet på sin CV två favoritmeriter, hennes ”svarta bälten”; ett i framgång och ett i misslyckanden. Båda är lika lärorika i vår utveckling och upptäckt av vad vi kan utvecklas till – det är en ständigt pågående inre evolution.

Men ibland fastnar du i något som verkar omöjligt att komma ur. Det är bara motgångar och ännu mera motgångar som tornar upp sig och du ser ingen väg ut. Ibland kan du inte påverka omständigheterna och vad gör du då? Napoleon Hill har sagt att ” i varje motgång finns ett frö av motsvarande eller ännu större välsignelse eller nytta för den som frambringar det”. Så länge du anklagar misslyckandet kan du inte kalla på nyttan i det. Ditt fokus är på misslyckandet och dit din uppmärksamhet riktar sig, dit går också din energi. När du ser att du inte kan göra någonting åt problemet – acceptera att det är så. Feedback. Du behöver inte ge upp din frihet p.g.a. ett misslyckande, misslyckandet ska inte äga dig. Du är inte misslyckandet, du är i en inlärningsprocess där du upptäcker alltmer vem du är och kan bli. Du lär dig att gå genom att falla, du lär dig cykla genom att falla. Du lyckas genom att misslyckas! Barnet som lär sig gå faller otaliga gånger och slår sig men har du någonsin sett en unge sätta sig ner och säga ”gå är ingenting för mig”?

Det finns en övning som håller dig ”elastisk” så att du inte ger upp utan fortsätter framåt trots misslyckanden eller hellre feedback; ta ställning för ”bättre över bitter”. En del av dig vill hålla fast vid ilska, bitterhet och fördömande men du kan använda samma energi till lyfta upp, höja dina tankar till bättre och hämta stryka ur det. Det är inte en lätt uppgift men jag kan lova dig att det fungerar. Din inre röst anklagar dig aldrig så om du lyssnar riktigt noga så är det feedback du hör – inte kritik. Och glöm för all del inte feedback av din omgivning! Den är lika viktig att ta till sig. Se det som att alla du möter är utsända till dig för att du ska lära dig någonting om dig själv. Ta tacksamt emot dem!

                                       

 

                                              Vad tänker du ta ställning för idag i ditt liv?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s