Din supporter. Del 8

                                             

Hej och välkommen till steg 8 i grunderna om att bygga din dröm. Idag ska vi titta närmare på hur du kan bygga upp en större tro på det du vill uppnå, en större tro på att just DU kan leva ett friare, rikare, mer expanderande och kreativare liv och som uttrycker den du vill vara. Allting är möjligt för den som tror. Jag vill understryka att det du tror du kan uppnå ska vara i linje med dina värderingar och vad som är viktigt just för dig. Om du tror att du kan få en miljon euro på ett år på ditt bankkonto om du bara tror och tänker positiva tankar men samtidigt inte anser att pengar är det viktigaste så faller hela resonemanget platt ner framför fötterna.

Allting är möjligt för den som tror – en urgammal tes. Hur gör du då för att bygga en starkare tro på din dröm? För det första är det mycket viktigt att vara noga med åt vem du berättar dröm, vem du delar din dröm med. Ofta är det dina anhöriga eller nära vänner som du vill dela din dröm med och de är naturligtvis omtänksamma, de vill inte att du ska råka illa ut, de vill inte se dig ”misslyckas”. De kommer kanske med ”goda” råd om varför du inte ska förverkliga din dröm; den rådande ekonomin, din livssituation, barnen, din ålder osv. De har sin uppfattning om dig och världen och kanske tycker att du är helt ute och cyklar. Deras bristande tro på dig och din dröm kan vara förödande! Din dröm är nu som en liten och skör planta som är lätt att krossa och döda. Din egen tro på den är kanske inte den starkaste just nu – du har ju också en massa tvivel som stiger upp och vill med rationella resonemang förklara varför det inte är rätt tid, rätt område eller ens rätt dröm. Så var väldigt noga med vem du umgås med när det gäller att dela din dröm.

För det andra är det viktigt att hitta åtminstone en person som också är en ”drömbyggare”. En person som du vet också skulle vilja skapa ett liv som han/hon skulle älska. En person som du vet stöttar dig, tror på dig och ser din dröm lika klart som sin egen. Ni hjälper varandra att stärka tron på era respektive drömmar.

Hitta en person som du kan träffa en gång i veckan och prata om era drömmar, vilket nästa steg är och var varandras ”Yes, you can” röst när ni börjar tvivla och det känns lite svajigt och osäkert. Tro på varandras tro oberoende vad som kommer i vägen! Gå in i varandras visioner och förstärk bilderna åt varandra.

Du behöver en vän som tror på dig till 100%, som vill att du ska lyckas och som kan hjälpa dig att knäcka koden till din oförmåga att tro. Du ska också tro till 100% på den personens förmåga att nå sina drömmars mål. Tillsammans arbetar ni med en högre tro och tillåter er högre makt att arbeta för er på ett sätt som ni var för sig kanske inte skulle klara på egen hand. Kan du tro på att jag tror på dig?

 

                                            Vem ska du fråga att bli din partner i att tro?

 

                    Foto: www.sarahkayhoffman.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s