Att vara och leva i överflöd. Del 5

                                               

Hej igen ! Vi fortsätter att upptäcka, undersöka och praktisera grunderna i att bygga drömmar.  Vi börjar nu känna igen och bejaka att våra idéer och tankar är frön till möjligheter för en dröm i framtiden. Dessa frön börjar med en idé och vi planterar dem i jorden som är det liv vi lever här och nu.

En bra övning ( i själva verket en av de bästa övningarna ) är att just nu låta dina rikedomar, ditt överflöd börja växa. Dina tankar och idéer om vad som är bra – oberoende om det gäller bättre relationer, bättre hälsa, bättre ekonomi, mera tid eller vad det kan vara –  är inget annat än uttryck för mera liv, i din upplevelse av den du är. Hur kan du få in mera positiv energi  för att kunna manifestera eller ge uttryck för dina drömmar? Om du visste hur du skulle göra så skulle du ju redan ha förverkligat dina drömmar, eller hur?  Det här är en mycket enkel men en mycket effektiv och djupgående övning; ta allt bra du redan har och välsigna det. Var verkligen tacksam för maten på bordet, den sköna sängen, strumporna på fötterna, gräset på gården, bilen, dagispersonalen…det finns oändligt mycket att vara tacksam för just nu i ditt liv.

Pröva träna på att välsigna allt som finns omkring dig en hel dag och du kommer att märka vad som händer med och för dig om du verkligen på djupet av ditt hjärta är tacksam för allt som du redan har just nu. Du har idéer och du har tid. Vi har alla 24 timmar per dygn som vi spenderar på olika sätt. Du kommer under dagen att träffa människor, prata i telefon, skicka mail, gå till affären och i dessa möten med andra kan du dela med dig av ditt överflöd. Fråga tjejen i kassan hur hennes dag har varit, ge en komplimang, hjälp någon med att bära matkassarna. När du delar med dig av det du redan har i form av din tid och din uppmärksamhet, påskyndar och ökar du ditt och andras överflöd av de rikedomar ni redan har. Du tränar på att vara en person som växer genom att du tar allt det goda du har, välsignar det och delar det med andra, ger det vidare. När du agerar som en person som växer och ökar ditt välstånd kommer du med tiden att lägga märke att  du plötsligt får stöd från något håll, fler och kanske bättre idéer dyker upp, du öppnar en bok och där är svaret, telefonen ringer, någon erbjuder dig det du just nu behöver. Du lägger dig på en vibration av tillväxt och det kan inte bli annat än mera tillväxt eftersom du är tillväxt. Du är i harmoni med ökat välstånd eftersom du lever utifrån det. Välstånd finns inte sen, du kan vara och leva det NU. Kom ihåg att välstånd och överflöd inte enbart sitter fast i hur mycket du pengar du har. Det finns många med tjock plånbok som är fattiga.

Pröva en hel dag och sen på kvällen när du går och lägger dig – känn efter hur dagen har varit och vad den har gett dig när du har gett av ditt överflöd. Jag har hört om en man som alltid betalade för de tre bakom honom vid en vägtull. Han gjorde det för att han mådde så bra av det och han visste att det han gav skulle de andra ge vidare på sitt eget speciella sätt. På så sätt ökas ett välstånd av glädje, välbefinnande och kreativt flöde.

                                               

                                                           Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s