Rädslans gränsvakt. Del 4

Varje steg vi tar i riktning mot våra drömmar öppnar upp en helt ny dimension för utforskning, förståelse och hur vi kan integrera allt till en ännu djupare förståelse för hur det fungerar. Då du spenderar mera tid på att fundera på dessa frågor kommer du att märka att du börjar se saker och ting på ett annorlunda sätt. Även om du ändrar kursen bara en grad i hur du tänker, vilka idéer du har, vilka steg du tar och som är i linje med dina drömmar, har du efter någon mil på vägen hamnat på ett helt nytt ställe i din medvetenhet och uppmärksamhet.

Idag ska vi titta lite närmare på Rädslan. Om rädslan får fritt spelrum hindrar den oss från att vara kreativa och hindrar oss att ta nästa steg ut ur trygghetszonen. Men tänk på alla dem som har lyckats nå sina drömmars mål – har de varit fri från rädsla? Nej, de har samma rädslor som oss. Rädslan är gränsen mellan det verklighet vi har känt till och den verklighet vi nu för in och det är i det gränslandet allt självtvivel reser sig som en hög mur som känns oöverstiglig. Hit men inte längre! Alla som har lyckats uppnå sina drömmar har för varje steg de har tagit varit tvungna att hantera denna gränsvakt – rädslan.

Så hur hanterar du rädslan, självtvivlet, ifrågasättandet? Kom ihåg att det är i vår natur att övervinna det som verkar stoppa oss! Det är ingenting som ska förtjänas efter x antal tester. Vi har alla styrkan att övervinna vad det än är som ligger i mellan oss och vår dröm. Vi kanske inte alltid vet vad vår styrka är men att vi alla har den är utom all tvivel. Det är lätt hänt att du börjar ”leka” med rädslan, låta dig förföras av den och du bjuder den t.o.m in till sängkammaren. Nattgrubbel känner du säkert till. Du låter dig tröstas av tankar som ”man vet vad man har men man vet inte vad man får” eller ”pengar har aldrig gjort någon lycklig” eller ”vad är väl en bal på slottet?” och många, många fler liknande tankar. Tröstnappar som för stunden släcker den brinnande längtan efter ett friare, fullare och ett mera kreativt liv i harmoni med den du verkligen är och vill vara. Många av oss är inte medvetna om att vi spenderar en stor del av livet med att släcka bränder…

Det gäller att se rädslan för vad den är – gränsvakt. Du behöver inte veta hur du ska göra allting i ditt drömbygge, annars hade du väl gjort allting vid det här laget. Det finns något som vet det och det är det som andas dig, som gör så att allt lever och om du håller dina idéer levande och tar ett steg i taget i energin av dessa idéer kan de inte befinna sig på samma frekvens som rädslan. Du har höjt din frekvens. Einstein sa att man kan inte lösa ett problem på samma nivå som tankarna var på då det skapades. Du måste höja tankenivån över det för att kunna se lösningarna.

Tillåt rädslan, låt den vara där men ”lek” inte med den. Tala om för den att du tänker på den då och då men att just nu har du inte tid med den. Kom överens med rädslan att ni träffas över en kopp kaffe en eftermiddag men inte just nu. Vänta två eller tre dagar innan du lyssnar på den och under tiden ”leker” du med dina bilder om livet som du skulle älska. Lita på att det finns någon/något som vet att du har all styrka och förmåga att nå dit du vill. Rädslan kommer alltid att vara din kompanjon på vägen och varje gång du tar ett steg mot ditt nya liv kommer gränsvakten att försöka hindra dig. Acceptera det och gå vidare. Rädslans gränsvakt är lika fastfrusen som rädslan själv. Du går förbi och märker att det var bara tomma ord och tomma hot.

                                                                         

                                Vilket steg skulle du kunna ta idag för att komma närmare dina drömmars mål?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s