Drömbyggarens utmaning. Del 3

Vi har nu tittat på missnöje/längtan och ställt de fem viktiga frågorna i vårt arbete med att bygga din dröm. Vi fortsätter med grundarbetet genom att riktigt känna in hur det skulle vara att leva det liv du längtar efter. Ett liv där du känner att du lever fullt ut, får vara kreativ, växa, vara i harmoni med den du egentligen är och som påverkar andra positivt. Se dig själv i det livet, gör det så detaljerat som möjligt. 

När du får en idé om någonting som du verkligen skulle vilja förverkliga och eftersom du ska ju faktiskt ”bedriva handel med ditt liv” för någonting, är det troligt att strax bakom dina idéer och drömmar finns frågan ”är jag värd det här?” eller ”kan jag verkligen få det?”. Livet som du har levt fram till idag har nämligen en viss ”gravitationskraft” som drar dig tillbaka när du försöker slita dig loss. Du kanske blir väldigt exalterad av dina idéer och du t.o.m. tar ett eller annat konkret steg och så kommer din gamla självbild spatserande och säger saker som ”vem tror du att du är?” och ”du har ju aldrig…” och hela jantelagen står snart skriven på din näsa. Alla gamla historier om vad och vem du är kommer att hoppa fram; alla misslyckanden, tillkortakommanden och dumma saker som du har gjort.  Vi har alla historier om varför vi inte kan få, göra, vara eller erbjuda det vi verkligen vill få, göra, vara eller erbjuda.

Men saken är den att just nu, var du och jag än står i livet, finns all den potential och alla möjligheter för vad som helst närvarande. Livet, universum, energin – kalla det vad du vill – är ständigt närvarande och tillgängligt för oss alla. Denna energi strömmar till oss, genom oss och från oss och den finns i allt levande. Det är med hjälp av energi vi andas och lever. Våra tankar är energi och drivs med energi. Den här delen i drömbyggande kan vara ganska jobbig för du kommer att få kämpa mot dina gamla historier som inte tror att du kan skriva en ny och annorlunda berättelse.

                                             

Fram till idag har du kanske låtit dina paradigm bestämma hur du ska leva men från och med idag kan du bestämma dig för att samarbeta med den energin, kraften som håller hela det här solsystemet i balans och har gjort i det miljarder och och åter miljarder år. Det kanske låter överdrivet och pompöst men även du består av den energin och kan från och med idag – bara just för idag till att börja med – pröva på tanken att det finns något som samarbetar med dig, att det du sänder ut faktiskt påverkar dig och också andra. Så frågan är inte om du är värd din dröm. Frågan är om drömmen är värd din livsenergi och från och med idag kan du öppna upp för tanken att låta något större samarbeta med, för och genom dig. Fram till idag har du kört gamla program och gått i cirklar. Från och med idag kan du uppgradera dina program och koppla upp dig till den oändliga informationsbank som du faktiskt är en del av.

Fram till idag har jag….men från och med idag ska jag…..

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s