Drömbyggande i 10 steg. Del 1

Jag tänkte jag skulle presentera lite mera ingående vad det är jag arbetar med och jag vill börja med att lyfta fram mitt arbete som coach – Dream Builder Coach. Jag vill härmed introducera ”Drömbyggandets” ädla konst i 10 olika avsnitt baserad på Mary Morrissey’s Morningmentor. Denna introduktion är också en inbjudan till dig att ta din dröm på största allvar och om du vill gå djupare in i principerna om bl.a. lagen om attraktion, hur det undermedvetna och medvetna fungerar och om bildernas kraft så står jag till tjänst med min kunskap och mina erfarenheter. Så tveka inte att kontakta mig om du tror att det här är någonting för dig och din väg till att förverkliga dina livs drömmar.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; vi har alla drömmar som vi bär på och som vi bara längtar efter att få leva. Många av våra drömmar spolas bort av otaliga orsaker och ursäkter men jag vill lyfta fram vilka verktyg du kan använda för att verkligen kunna leva det liv som får dig att känna dig levande, fri, expanderande och kreativ. Som Henry David Thoreau sa: ”Om du bygger luftslott är det inget fel med det, det är i luften de ska byggas. Se nu till att få en bra grund till dem”. Så nu öppnar vi verktygslådan för att se vilka verktyg du behöver.

 

Ära ditt missnöje och i frågan ligger svaret.

Du kan inte bestämma om du ska skapa ditt liv eller inte. Om du andas i ytterligare 365 dagar så kommer du att skapa ett år till av ditt liv. Vad du däremot kan bestämma är om du tänker skapa ett liv designat av din längtan till att leva ett fullödigare, mera expanderande, ett friare och rikare liv eller om du tänker upprepa samma liv som ifjol och alla år före ifjol p.g.a. på förhand inprogrammerade tankemönster och värderingar.

Om du bestämmer en morgon när du vaknar att inte stiga upp ur sängen utan ligga där med täcket över huvudet är det en sådan dag du skapar – en dag med täcket över huvudet. Du kan inte ”inte skapa”.

Allt liv strävar efter att skapa mera av liv. Gräset som tränger igenom asfalt drivs av själva livet att nå ljuset. Våra DNA spiraler är i ständig rörelse och hela universum expanderar. Livet expanderar och så gör vi – eller åtminstone försöker vi men så länge vi kör gamla program händer det inte annat än att vi upprepar och upprepar och energin kröker sig inåt istället för utåt och skapar frustration och missnöje.

Jaha, men om jag inte vet vilket slags liv jag drömmer om? Var ska jag börja? Vilka verktyg behöver jag?

 

Var uppmärksam på ditt missnöje

Missnöjet du eventuellt känner just nu är en viktig signal. Om något inte känns bra, hur skulle du vilja ha det istället? Uppmärksamheten på missnöje och längtan är det första verktyg varje dröm och drömbyggare behöver. Uppmärksamheten är det första steget.

Ära ditt missnöje för det är en av dina guider som öppnar upp för nya tankebanor. Om du uppmärksammar missnöjet och tar tid på dig att känna in vad det handlar om så kommer dina tankar att börja leta efter andra lösningar än de gamla. Du uppmärksammar vad som är problemet, din hjärna processar informationen och söker lösningar som hänger samman med frågan ”vad kan jag göra” – förutsatt att du frågar det. Om du bara uppmärksammar själva problemet så kommer din hjärna att söka efter mer information som stämmer överens med vad du uppmärksammar – problemet!

Ex. ”Jag kommer aldrig att bli skuldfri” eller ”Jag kommer alltid att förbli ensam” är typiska inprogrammerade tankar som ju uppenbarligen inte öppnar upp för lösningar och om du tänker dessa tankar hela tiden så kommer du inte att få annan information än att det är just så det är.

Om du däremot ställer frågor som ”Vad kan jag göra idag för att inom en viss tid bli skuldfri?” eller ”Vart kan jag gå idag för att andra ska se mig?” eller ”Vad är det i mig som gör att jag tror att jag kommer att förbli ensam?” osv. När du ställer specifika frågor kommer din hjärna att svara med att börja söka efter lösningar och svar som är i linje med det du frågar. I frågan ligger svaret!

Du kan titta på fyra områden i ditt liv:

Hälsa

Hur mår du idag? Hur skulle du vilja må? Vad är det som du skulle vilja ändra på? Hur ser du på din kropp? Din energinivå? 

Relationer

Finns det gnissel i någon relation? Något att förlåta och släppa taget om? Vill du fördjupa en relation du redan har? Finns det något som är osagt? 

Kreativitet/arbete

Hur uttrycker du din kreativa kraft? Jobbar du med det du egentligen vill? Önskar du bli bättre på det du redan gör? Vill du byta karriär? 

Tid/pengar

Hur använder du din tid? Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende? Vad betyder tid/pengar för dig? Är du beroende av ditt bankkonto för att ha ett bra liv? Vad skulle du göra om du hade obegränsat med tid och pengar? 

Det kanske dyker upp fler frågor. Skriv gärna ner allt som kommer till dig, titta på dina svar och låt tankar och idéer flöda. Kom ihåg att det är från dig all information kommer – ta det på allvar!

 

Hur kan du ära ditt missnöje idag?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s